Vrátíme se v čase a upečeme si poctivý bochník chleba ve venkovní peci na dřevo. Začneme od počátku pěkně krok po kroku. Uvidíte, jak se pec roztápí, vymetá, jak se v ní pečou housky a jak se sází chleba do pece. Povídat si budeme o žitném kvásku , rozdíl kvásek x kvasnice, vliv kvasového pečiva na zdraví, důvody proč péct s kváskem. Mnoho se dozvíte o mouce. Nameleme si mouku ze zrna. Naučíte se zadělat těsto, správně stočit do ošatky. Poradím vám, jak upéct výborný chléb v domácích podmínkách v troubě, remosce, hrnci atd.
Dozvíte se, jak pečovat o svůj kvásek, aby vám vydržel v kondici a byl z něho výborný chleba. Náplní dne je kompletní postup od přípravy těsta až po upečení chleba, který si odnesete domů, spolu s kváskem na další pečení. Vůně čerstvě upečeného chleba vás dostane. Užijete si pěkný den a doma vás za voňavý chléb budou milovat. K obědu si uvaříme Krkonošské kyselo z kvásku a upečeme křupavé houstičky.
V ceně Dílničkovného:
Káva, čaj, pitný režim, oběd a občerstvení. Skripta s recepty, žitný celozrnný kvas pro vaše další pečení, vlastní upečený bochník a snad i zážitek z příjemně stráveného dne.
Co sebou:
Zástěru, mísu, vařečku, utěrku, nádobku na kvásek (ideálně sklenici- šroubovací zavařovačku 0,2l ) Celý den budeme na čerstvém vzduchu – pracujeme ve venkovní kuchyni. Začátek v 9h a předpokládaný konec je cca v 17h.